top of page
BETTER BAKERS READY FOR AN EUROPEAN MARKET
Partnerorganizācijas:
🇬🇷 Griekija - Ariadne
🇮🇹 Itālija - Eurelations Geie
🇷🇴 Romānija - SC TECHNOG SRL
🇱🇻 Latvija - Ecological Future Education
🇷🇴 Romānija Asociatia Socio-Culturala "Sfantul Ioan Botezatorul"
🇹🇷 Turcija - Akhisar Halk Egitim Merkezi ve Aksam Sanat Okulu
🇸🇮 Slovēnija - Ljudska univerza Zavod za izobrazevanje odraslih in mladine Lendava
Mūsdienās tehnoloģijas ir tik ļoti mainījušās, ka, ieejot itāļu, grieķu vai turku maizes ceptuvē, tās izskatās pilnīgi vienādi. Eiropā ir daži uzņēmumi, kas piedāvā maizes ceptuvju iekārtas, un visas maizes ceptuves savas iekārtas iegādājas no viņiem. Savukārt apmācības saistībā ar maizes cepšanu nav mainījušās nevienā Eiropas valstī, un ar apmācībām mēs domājam mācību programmu, metodes, mācību programmu saturu un to, kā tiek apmācīti pasniedzēji. Balstoties uz maizes ceptuvju un uzņēmumu, kas ražo tām iekārtas, viedokli, mūsdienās maizes ceptuvēs strādājošajiem ir nepieciešamas IT prasmes un kompetences, jo lielāko daļu darba paveic mašīnas, iekārtas, un viņiem jāzina, kā ar tām rīkoties.
Mūsu projekts ir inovatīvs tādēļ, ka mēs strādāsim, lai uzlabotu maizes cepēju arodizglītības mācību programmas, sadarbojoties ar darba devēju pārstāvjiem un maizes ceptuvju iekārtu ražotājiem starptautiskā līmenī, tādējādi dodot iespēju apmācamajiem iegūt tādu kvalifikāciju, kas ir noderīga un piemērota Eiropas darba tirgum. Vēl viena jauna pieeja mācību programmām būs IKT iekļaušana programmās, jo darba devēji mūsdienās šo prasmi ļoti novērtē.
Sasniedzot šos mērķus, projekts sniegs savu artavu Eiropa 2020 mērķu sasniegšanā – palielināt prasmju un kompetenču līmeni arodizglītībā, kā arī paaugstināt nodarbinātības līmeni un veicināt inovācijas.
Mērķa grupa ir pasniedzēji maizes ceptuvju sfērā, maizes ceptuvēs strādājošie, kas nav kvalificēti, cilvēki, kam draud bezdarbs, un arī arodskolu absolventi, kas vēlas iegūt kvalifikāciju saistībā ar maizes ceptuvēm.
PROJEKTA AKTIVITĀTES
bottom of page